Dejtskola á la Ludde & Nicke årskurs 1Känner ni igen er? Vi har alla varit med om denna situation. På en busshållplats, i lunchrummet, på en blind dejt, morgonen efter eller varför inte klassikern - i hissen! Vi väljer att kalla det en "pinsam tystnad", anledningen till att vi valde det är att det blir så tyst att det kan kännas pinsamt. Vissa rodnar, vissa svettas, vissa flyr men vi har kommit på lösningen. Vi drar ett exempel för er. Tänk dig att du sitter på en restaurang med en sötnöt som du vill smaka på och du känner av att den s.k. "pinsamma tystnaden" är på väg. Det är här ni ska använda er utav NiceNights botemedel för att vinna tid att hitta samtalsämnen, så ta fram anteckningsblocket. Nu!

Man kan antingen säga "Nu låter vi maten tysta mun", den funkar alltid så länge maten är serverad. Ni kommer att märka hur den pinsamma tystnaden omvandlas till en bekväm tystnad istället. Jättesmidigt.

En annan liten fräckis du kan säga är "Tysta leken börjar nu!". Här kommer sötnöten mittemot att förmodligen bli förstummad som planerat. Här omvandlas den pinsamma tystnaden till en rolig tystnad. Hur kul som helst, ha-ha!

Annars kan man alltid visa sina bilder som man har t.ex. i sin plånbok och säga "En bild säger mer än tusen ord", här har den pinsamma tystnaden omvandlats till 1000 ord med enbart en bild, har du två bilder så blir det 2000 ord etc etc och på så vis kan du kan du spara in flera minuter av prat genom att bara sitta tyst. Smart, tycker vi.

Det är mycket att lära ut, men det är svårt att förmedla allt - man måste uppleva. Allt handlar om känsla och tajming. Fråga oss, vi vet. Lycka till!

 

Kommentarer
Postat av: Emelie

HAHAHAHA heelt underbart.

Jag kommer definitivt använda mig av det sista tipset, behöver aldrig snacka med någon igen liksom!

2009-03-17 @ 18:01:46
URL: http://emeliebergstedt.blogg.se/
Postat av: Nippi

HAHA NEJ JAG DÖR

2009-03-17 @ 18:04:18
Postat av: kamil

tack grabbar har sugit på den karamellen länge...

2009-03-17 @ 19:15:33
Postat av: Nystrand.

KUL tycker jag.

2009-03-17 @ 20:16:32
Postat av: MALIN

AAAAAW det är ju underbart :D

2009-03-17 @ 22:05:14
URL: http://www.metrobloggen.se/styleofmen
Postat av: forsta sotnoten utan sveriges 3 sista bokstaver

Jag erkanner, jag skrattar hogt.

2009-03-18 @ 17:04:04
URL: http://lice.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0